Keeps you ahead in Automated Welding

Fill out the information below. You will receive the link where you can download the Annex.

AWL-Techniek uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2013

18 October 2013

AWL-Techniek is op 3 oktober j.l. tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Twents Techniekmuseum uitgeroepen tot het beste leerbedrijf 2013 van Noord-Nederland. AWL, die samen met Croon Elektrotechniek B.V., gevestigd in Apeldoorn en De Vries Scheepsbouw Makkum B.V., gevestigd in Makkum was genomineerd voor deze prijs, werd door een deskundige jury vanuit het adviescentrum Kenteq unaniem verkozen.  

Oordeel jury
De jury werd verrast door het enthousiasme en de trots die AWL uitstraalt. Ook het feit dat AWL de laatste jaren veel tijd en energie in technisch onderwijs heeft gestoken werd positief ontvangen. Juryvoorzitter Paul Hesselink vertelt: "Het opleiden is volledig geïntegreerd binnen de organisatie en er is in de vorm van De Techniek Academie de afgelopen twee jaar flink geïnvesteerd in het opleiden en begeleiden van werknemers. AWL toont aan dat investeren in opleiden loont! Een bedrijf dat opleiden op deze wijze in de regio en in hun eigen organisatie heeft geborgd, mag zich met recht het beste leerbedrijf 2013 van Noord-Nederland noemen".

Goed werkgeverschap
Voor Piet Mosterd, algemeen directeur van AWL, is deze award een bevestiging van het belang van goed werkgeverschap. "Door veel aandacht te besteden aan kennisverrijking voor zowel nieuwe al zittende medewerkers, bieden wij hen veel perspectief voor een goede technologische toekomst. Daarnaast verschaffen wij studenten in opleiding volop kansen in de stages die wij aanbieden."

Duidelijke visie

Chris Meijnen, opleidingscoördinator bij AWL heeft een duidelijke visie op onderwijs bij AWL: "onze medewerkers komen hier niet alleen om te produceren, maar ook om te leren. Vanaf de eerste dag investeren wij in onze medewerkers middels een breed scala aan trainings- en ontwikkelmogelijkheden. De resultaten hiervan zijn duidelijk zichtbaar; maar liefst 35% van ons personeelsbestand is oud-stagiair. We beschikken over een team van deskundige medewerkers die met hun vakspecifieke kennis een aanzienlijke bijdrage leveren aan onze organisatie. Lijfspreuk bij AWL is dan ook: Kennis delen is vermenigvuldigen."

Award
Mosterd nam de award plus een bedrag van €2.500,- in ontvangst. Dit bedrag mag worden gebruikt voor een educatieve of maatschappelijke activiteit.